FAQ Tanden bleken

Wat is de oorzaak van tandverkleuring?

Er zijn vele oorzaken. Vaak heeft verkleuring van de tanden te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, enz.). Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens de tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

Wat is bleken?

Het is een proces waarmee verkleuringen van tandglazuur en tandbeen lichter worden.

Voor wie is bleken geschikt?

Vrijwel iedereen. Zelfs diegenen die een zeer sterke aanslag hebben van tabak, voedingsmiddelen en verkleuringen door tetracycline.

Hoe lang duurt de BriteSmile behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 1½ uur. Na een korte voorbereiding worden de tanden gedurende één uur wit gemaakt. Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen voordat u aan de behandeling begint.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Uw tanden zijn uniek en daarom verschillen de feitelijke resultaten. Over het algemeen blijven de resultaten - met inachtneming van goede mondhygiëne en normale blootstelling aan verkleurende voedingsmiddelen en dranken - 2 tot 3 jaar gehandhaafd.

Met gebruik van de speciale onderhoudsproducten kan zelfs een nog langere periode worden bereikt. Voeding met veel kleurstoffen zoals rode wijn, koffie, thee en roken hebben een negatief effect op houdbaarheid van uw wittint.

Wat voelt u tijdens de behandeling?

De BriteSmile methode is gewoonlijk pijnloos. Een klein percentage mensen ervaart korte tijd een lichte, doffe 'pijn' na de behandeling. Door een pijnstiller (zoals paracetamol) te nemen is dit zo voorbij.

Indien de tanden gevoelig zijn is het raadzaam de eerste 24 uur geen extreem hete of extreem koude dranken te nuttigen.

Is de BriteSmile methode veilig?

Ja, met de BriteSmile methode kunt u 100% veilig uw tanden bleken. Uit onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de BriteSmile methode uw tandglazuur niet aantast en bestaande vullingen en kroon- en brugwerk niet beschadigt. Onderzoek door de ACTA heeft uitgewezen dat peroxidehoudende gel niet schadelijk is voor de tanden mits dit minder is dan 20%, BriteSmile gebruikt slechts 15% en is PH-neutraal (het glazuur krijgt dus geen 'zuurstoot').

Bovendien is het uitsluitend erkende en juist opgeleide tandheelkundige specialisten toegestaan deze methode toe te passen. Hierdoor bent u verzekerd van uw veiligheid. Behandeling tijdens zwangerschap is, zover wetenschappelijk onderzocht, tot op heden niet schadelijk voor de ongeboren vrucht gebleken.

Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopathisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

Is de peroxidehoudende gel schadelijk voor mijn tanden?

Peroxide is een oxidant. Waterstofperoxide valt uiteen in H2O+O2 (water en zuurstof) en bindt zich aan pigmenten (verkleuringen) en dringt door tot in de tandkern. Door het gebruik van een LED-lamp wordt het oxidatieproces versneld.

Vervolgens valt de peroxide die gebonden is met de pigmenten uiteen in water en zuurstof en wordt deze afgevoerd via de tanden en uiteindelijk door het lichaam. Zoals u weet zijn water en zuurstof lichaamseigen stoffen en dus niet schadelijk. De veiligheid van waterstofperoxide is onafhankelijk vastgesteld en beoordeeld door de Scientific Committee on Cosmetic and Non-Food Products (SCCNFP), US Food & Drug Administration (FDA), wereldwijde professionele organisaties en key opinion leaders uit de dentale profressie. Al deze instanties hebben geconcludeerd dat het gebruik voor het witter maken van de tanden zowel veilig als effectief is.

Mag ik alles eten en drinken voor en na de behandeling?

Voor de behandeling mag u alles eten en drinken. Na de behandeling mag u tot 24 uur na de behandeling geen kleurstoffen consumeren omdat dit het resultaat nadelig zal beïnvloeden.

U krijgt na de behandeling een advies mee op papier, zodat u zeker weet wat u wel en niet mag consumeren.

Ga naar het Contactformulier tanden bleken

Oosteinde 1
5663 PZ Geldrop

t. 06 52063814

e. info@mhgeldrop.nl

 

Wilt u contact met ons opnemen dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer  06-52063814. Mochten wij niet in de gelegenheid zijn de telefoon aan te nemen, dan verzoeken wij u het antwoordapparaat in te spreken. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. 

Mondhygiënistenpraktijk R.C.M.Kreekel  |  Oosteinde 1  |  5663 PZ Geldrop  |  m. 06 52063814 | info@mhgeldrop.nl | NL54ABNA0505274043


De Praktijk

     


Informatiefolders

 

Facebook

 

Mondhygiënist Kreekel GeldropPraktijk voor mondhygiëne KreekelMondhygiëniste Kreekel GeldropMondhygiënepraktijk KreekelGeldrop Mondhygiëne KreekelMondhygiënistenpraktijk Kreekel